Olen taas löytänyt uusia lempiruokia thairuokavalikoimasta. Tämän päivän suosikki on punaista currya, kanaa, kookosmaitoa ja ananasta. Sopivasti tulista, maukasta ja täyttävää. Ruoka on yhdestä suosikkipaikastamme koulun vierestä: varsinaista ruokalistaa ei ole, ainakaan enkuksi, joten voidaan tilata sieltä sitä ruokaa, mitä tekee mieli. Yleensä paistettuja nuudeleita tai riisiä katkaravuilla tai kanalla, kanaa kasviksien kanssa, paistettua munaa, kanaa ja pähkinöitä, mitä nyt tekeekään mieli. Ruokajuomaksi aina hedelmäshake.

Vähintään yhtä hyviä ruokia saa meidän hotellin vastapäisestä ravintolasta. Siellä herkkuani ovat banaanit lämpimässä kookosmaidossa, tulinen kanakeitto ja länsimaiset ruuat, joista hampurilainen on melkein parempi kuin omatekemäni. Täti ravintolassa on aivan ihana. Aina se jaksaa nauraa, kun Pasin mielestä mikään ruoka ei ole tarpeeksi pet, tulista. Kovasti se myös yrittää tolkuttaa meille thaikielen sanoja päähän ja oli innoissaan, kun Pasi tilasi thaiksi ruuan tuplakanalla.

 

Sen lisäksi, että ruoka on täällä äärettömän hyvää, se on myös äärettömän halpaa. Jopa Juveneksen sapuskat tuntuvat tämän jälkeen kiskurihintaisilta. Täällä Kathussa, jossa ei paljoa turisteja näy, ateriat maksavat 0,5.-1 euroa. Euron satsiin saattaa kuulua esimerkiksi riisiä, kanaa, kasviksia, paistettu kananmuna ja omenashake. Koulun ruokalassa ruoka on suunnilleen samanhintaista, siellä riisin lisukkeeksi saa haluamiaan tiskillä olevia ruokia, joita on yleensä 5-10 eri sorttia, ravintolasta riippuen, esimerkiksi, kasviksia ja katkarapuja, paneroitua kanaa, paistettua munaa ja lisäksi on useita epämääräisen näköisiä ruokia, joista ei tiedä maistelunkaan jälkeen, mitä ne sisältää. Onneksi täällä on melko turvallista maistella kaikkea, kun lihana täällä ei kuitenkaan käytetä merenelävien ja kanan lisäksi kuin possua ja nautaa. Tai ainakaan vielä en ole törmännyt koiriin tai kissoihin lautasella…luulisin.

Ulkona tosiaan tulee syötyä päivässä kaksi kolme kertaa, kun kotikeittiömme kokkausvälineistä rajoittuu edelleen vedenkeittimeen, eli nuudeleihin ja kananmuniin. Kyllä voi tuntua Suomessa hurjalta tehdä itse ruokaa ja syödä Pasin kanssa samaa ruokaa! Toistaiseksi ei Suomen ruokia ole piimää lukuun ottamatta ollut ikävä. Kaupasta saa jukurtin seuraksi kaurahiutaleita ja hampurilaiset pitää huolen, ettei thairuokaan pääse kyllästymään. olisi kyllä tervetullutta vaihtelua pikakahville.

Kaikkein parhaat thaiherkut ollaan kuitenkin taidettu valmistaa ihan itse kokkaustunnilla. Viimekertainen kanasalaatti, johon kanan lisäksi tuli vain ripaus sipulia ja paljon chiliä, on yksi suosikkini. Kana jauhettiin rintafileistä itse jauhelihaksi, veitsellä. Voi sitä paukkeen määrää. Toinen herkkuruoka on punainen currytahna kookosmaidossa kanan kera. Joukkoon tuli myös minitomaatteja ja viinirypäleitä antamaan makeutta. Näitä on ehkä pakko kokeilla myös kotona!

1974864.jpg Maistelulusikka hihassa.

1974866.jpg

Tässä tulee jauhelihaa kanasta.


1974868.jpg

Hyvät on aromit!