Olipa kerran kilpikonna, joka oli joutunut keskelle vilkasta autotietä. Onneksi thaimaalaiset ovat kovin ystävällistä ja auttavasta kansaa, joten kilpikonnan kilpi ei tällä kertaa joutut koetukselle. Nainen tummatukkainen näki hätääntyneen konnan jo kaukaa ja pysähtyi skootterillaan sitä auttamaan. Kypäräähän täkäläiset eivät käytä kuin Patongin alueella, jossa se on kuskille pakollinen, roikkui kypärä tangossa kuin luotuna kilpikonnankantotelineenä. Pahaksi onneksi kilpikonnan mielestä kypärä ei sopinut sen arvolle, joten uudestaan tielle tippumisenkin uhalla se rimpuili ja sätkyi eikä pelastusoperaatio ollut onnistuakseen.

Tässä vaiheessa kuvaan kaiken onneksi saapui kaksi skootterisankaria: Aino ja Pasi. Kaksikon lukiessa karttaa tien penkereellä, huomasi pulassa oleva thainainen tilaisuutensa. Ystävällisesti hän tiedusteli, löytyisikö Falangipariskunnanlta muovipussia, josta konna ei pääsi loikkaamaan surmanhyppyynsä. Pussia ei löytynyt, mutta skootterisankareilla oli jotain, mitä thaimaalaisen menopelistä puuttui: etukori! Kilppari kyytiin ja eikun matkaan. Naisen perässäpysymistä hankaloitti paikallinen vilkuttamiskäytäntö: silloin kun käännytään, ei vilkuttamista pidetä kovin tärkeänä. Toisaalta, silloin kun ei käännytä, ei sekään haittaa, jos vilkku kuitenkin on päällä. Turvalliseeti kilpikonna kuitenkin matkastaan selvisi ja thainainen lupasi kuljettaa sen läheiseen jokeen.

Myös eksyneille skootterisankareille pelastusoperaatio oli onnenpotku. Oikea katu sattui olemaan matkan varrella ja määränpää oletettua lähempänä. Kiitos kilpikonnan!
1964142.jpg
Kummalla on kovempi kypärä?

1964141.jpg
Pasi pussaa sitä!!!