Kanadasta en voi paljoa kertoa, niin tehokkaasti lomailtiin, että unohdettiin melkein käydä ulkona. Viikon tarkoitus olikin ladata akkuja ennen Suomeen paluuta ja arjen aloittamista. Aamuisin nukuimme pitkään (minun pitkään tarkoittaa jopa kello yhdeksää), keitimme aamupalaksi kaurapuuroa ja herkuttelimme ruisleivällä (paikallista Real-leipää). Sitten pitikin suunnitella, mitä herkku kotiruokaa kokkailemme, makaronilaatikkoa, lihapullia vai uunilohta. Jälkkäriksi tietysti lettuja. Ihanaa puuhastella pitkästä aikaa kotiaskareiden parissa ja syödä ihan tavan ruokaa.

Viikonloppuna vuokrasimme Johannan koululta sukset ja päräytimme takapihalta alkavalle hiihtoladulle. Puistossa ja metsässä kulkevista laduista sai koottua mukavan kuuden kilometrin lenkin, jonka hiihdimme kahtena päivänä. Kolmantenakin päivänä kovasti yritettiin, mutta edellisen illan tihkusade ja yöpakkanen olivat saaneet aikaan ikävästi jäisen ladun, eikä suksi pitänyt ylämäessä ja loivassakin alamäessä vauhti kiihtyi tuhanteen ja sataan. Ei siinä vauhdissa muuten mitään, mutta kun latu loppui sopivasti mäen alla ja mutkissakin urat olivat mitä olivat, niin peppumäeksihän se sitten meni.

Kanadan viikko hurahti nopeasti ja nyt nautimme taas New Yorkin sykkeestä. Eilen shoppailtiin villinä Calvin Kleinin alushousuja ja tänään pääsemme viimein Broadwaylle Maija Poppasta katsomaan. Niin, tämä on reissumme viimeinen päivä, huomenna lennetään sinisin siivin kotiin.