Viimeistä viikkoa viedään ja viikko on pyhitetty taitomme ja oppimisemme testaamiselle. Tiistaina kokkauksen kirjallisessa kokeessa riitti, kun osasi mainita muutamia thaimaalaisia ruokia sekä hieman selittää, kuinka ne valmistetaan. Omaa luovuutta sai tuoda esille perustelemalla omat suosikki ja inhokki thaikeittiön ruuat. Suosikkiruokia on monta mutta myös inhokki oli helppo nimetä: thaimaalaisissa jälkiruuissa nyt vain on liikaa sokeria.2061340.jpg

Iltapäivällä Jaakob-Reppana yritti epätoivoisesti saada puserrettua meistä ulos edes hieman thaikieltä. Kirjalliseen kokeeseen kuului lauseiden kääntämistä thaiksi ja thaikirjaimin kirjoitettujen lauseiden tulkitsemista. Suullisessa osiossa esitimme etukäteen valmistellun keskustelun, jonka syvällinen sisältö liittyi kuulumisien vaihtoon. Toisessa suullisessa osiossa Jaakob kyseli haastavia kysymyksiä jokaiselta, mutta vastaukset jäivät ajanpuutteen vuoksi aivan yksisanaisiksi. Hyvin huomaa, ettei kurssilla ole juuri keskitytty ääntämiseen, ymmärtämiseen saati fraasien opetteluun. Sanavarasto koostuu edelleen alle 50 sanasta kuten kana, apina, kala, norsu, vessa, riisi, kiitos ja hyvää päivää…näillä ei kovin herkullista keskustelua vielä saadakaan aikaan. Lähinnä tunnit ovat kuluneet kirjoittamisen ja lukemisen opetteluun tahtiin, jossa kolmen tunnin aikana ehditään käydä läpi 15 kolmekirjaimista sanaa. Myöskään tässä opettaja ei pitänyt sanojen merkityksiä oleellisina. Ympäristö olisi tietysti ollut otollinen ahkerampaan itsenäiseen opiskeluun, mutta usein yritykset päätyivät turhautumiseen. Thaikielen puhuminen perustuu äänteisiin ja jos äänenpaino on väärä, muuttuu sanan merkitys. Usein käy niin, että thaimaalaisella ei ole harmainta hajua, mistä yritän puhua.

Keskiviikkona saimme päätökseen kansainvälisen busineksen kurssin, jonka hyvin jenkkiläinen tentti testasi nippelitietoa monivalintakysymyksillä ja sanaselityksiä sekä muutaman hyvin lyhyen esseen esimerkiksi palkkauspolitiikasta kansainvälisessä firmassa. Tentin osuus arvosanasta on vain 30 prosenttia, joten suurimmat taidonnäytteet oli jo annettu ryhmätöissä. Torstaina oli taas vuorossa hieman leppoisampi koe, kokkauksen käytännön koe. Reseptit ja raaka-aineet odottivat pöydällä, joten vihreä curry kanan kanssa, katkaravut ja parsa, sekä kanajauhelihakasvisseos munakkaan sisällä valmistuivat kuuden hengen ryhmältä näppärästi. Munakkaat koristeltiin edelliskerralla oppimillamme tomaattiruusukkeilla ja chilikukilla. Voi olla, että Suomessakin ruuanlaittoaika tuplaantuu, kun väkerrän tomaatinkuorista kukkaisia makaronilaatikon seuraksi. Eiköhän tämäkin kurssi mennyt läpi.2061332.jpg

2061326.jpg

Parsaa ja katkarapuja

Viimeisenä vuorossa oli perjantain strategisen johtamisen koe. Paljon monivalintaa ja päälle vielä oikein-väärin-väittämiä ja miniesseitä. Harvoin tulee Suomessakaan istuttua kaksi tuntia tentissä.

Koulu on siis ohi tältä syksyltä ja kolmen kuukauden loma edessä. Tiistaina suuntaamme pois Phuketista kohti Malesiaa ja Indonesiaa. Netin käyttö voi olla rajallista vaikka oma kone kulkeekin mukana, mutta ehkä sitä silloin tällöin ehtii kertomaan tärkeimpiä kokemuksia. Myös Pasin blogissa (http://pasipakarinen.spaces.live.com)on lisää seikkailuja ja varsinkin kuvia. Tähän kun kuvien lataaminen näillä yhteyksillä on vähän hidasta.

2061328.jpg

Munakkaat upeilla koristuksilla.

 

Nyt Allasbileisiin!